Nanga

Het project in Nanga, in de wijk Dunga aan de zuidkant van Kisumu vlakbij het Victoriameer, staat onder leiding van Gerard Kraakman, een Mill-Hill priester en bestaat uit een basisschool een school voor middelbaar onderwijs en een kerk.

 

De Nanga Kisumu basisschool telt 24 lokalen, circa 1200 leerlingen en 28 onderwijzers die door de staat worden betaald. De middelbare school heeft circa 200 leerlingen.

 

Het meubilair op de basisschool is onder leiding van Gerard Kraakman gemaakt van staal met hout. Omdat het zo zwaar is kan er niet mee gesleept worden, zodat het veel langer mee gaat.

 

 In Nanga zijn ze bezig met het realiseren van een extra gebouw voor de "Secondary School". Kansrijk heeft een financiele bijdrage geleverd om daar verder te kunnen bouwen aan een gebouw voor de administratie. Als het administratiegebouw gereed is komen er weer lokalen vrij waar les gegeven kan worden.

 

 

Gerard Kraakman werkt veel zelf mee en onder zijn leiding wordt veel werk door lokale mensen gedaan, niet alleen door professionals maar ook door ouders. Momenteel is hij druk bezig met de bouw van de kerk, waarvoor hij glas-in-ijzer ramen heeft ontworpen en zelf het glas snijdt dat in de ramen moet komen.